22 Ιαν 2013

ΠΕΤΑΜΕΝΑ ΛΕΦΤΑ!





Μόλις έναν χρόνο άντεξε η "πέτρινη" επένδυση που έγινε στα τοιχώματα του ποταμού Ποτός που έγινε μετά τις καταστροφές που προκάλεσε η πλημμύρα τον Ιανουάριο του 2011. Η κατασκευή που στοίχισε περίπου 100 χιλ. ευρώ υποχώρησε με την πρώτη μεγάλη νεροποντή, πριν 3 εβδομάδες και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος να καταρρεύσει οριστικά και να κινδυνέψει μέρος του παρακείμενου οδικού άξονα.
Στη βάση της πέτρινης επένδυσης έπρεπε να τοποθετηθεί τσιμέντο προκειμένου η ορμή του νερού να μην παρασύρει τα χώματα και να δημιουργεί τα κενά που οδηγούν στην κατάρρεύση. Οι πέτρινοι τοίχοι τοποθετήθηκαν πάνω στο χώμα με αποτέλεσμα να είναι έρμαιο της ορμής του νερού.
Είναι φανερό πως ο εργολάβος δεν έκανε σωστή δουλειά όπως δεν ήταν σωστή και η επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών του δημόσιου τομέα.
Ο ποταμός Ποτός κατεβάζει μεγάλες ποσότητες νερού κάτι που γνώριζαν οι υπεύθυνοι. Για την κακοτεχνία δεν φταίνε οι δυνάμεις της φύσεις, αλλά οι ανθρώπινες αδυναμίες.
Σε μία εποχή που τα λεφτά δεν περισσεύουν στη χώρα μας εμείς εξακολουθούμε να τα... πετάμε σε έργα αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας.
Παρόμοια παραδείγματα υπάρχουν σε πολλά δημόσια έργα, όπως στην ΕΟ Ρόδου-Λίνδου όπου παρά τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδεύτηκαν οι λακκούβες και οι λίμνες νερού κυριαρχούν στο οδόστρωμα.

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

AFOY APO PANO STO DROMO DEN EKANAN TIPOTA FISIKO EINE NA EINE AXRISTO KAI APOTI FENETE STIN 3 FOTO XALASE PIO KATO APO AYTO POY EIXE XALASI PRIN

Ανώνυμος είπε...

Tosa xronia PETAMENA LEFTA plepoume afou tosa xronia tous idious kai tous idious vlepoume sths idies theseis kai sths idies karekles...Tosa xronia mesa sths kompines ienai h kalythies giati emeis h eidiei h kalythenei vgazoume tous idious kai tous idious kai meta griniazoume gia ayta pou kanoune kai meta ksana sths ekloges PALI TOUS IDIOUS PSIFIZOUME xwris na prosferoune tipota ston TOPO MAS....As ksipnisoume gia na mhn vlepoume gia alla tosa xronia petamena lefta..Yparxoune tosa atoma pou mporoune na prosferoune polla perisotera ston TOPO MAS para apo aytous pou exoume tora pou mas prosferoune ateleiotes kompines kathimerina!!!!!nikos!!!!!

Ανώνυμος είπε...

nikola mazi sou eimai lo.eseis ena psifo pou mena.ntonis

g.g είπε...

αναληθη στοιχεια για ακομα μια φορα ..απο αγνοια η με αλλο σκοπο.
81.000 ευρώ κοστισαν οι παρεμβασεις σε Μελισσα , Ποτο, Περιοχη Λιβάδια Περιοχη Τραγανού , Αυλη Δημαρχείου , ΕΠ Οδος Ψίνθου Αφάντου (Τα στοιχεια ειναι στη διαθεση σας απο οτι ξερω και στο Διαυγεια). Ο εργολαβος εκανε την καλυτερη δυνατη δουλεια σε αυτο που του ανατεθηκε και αυτο φαινεται απο το οτι ουτε ενα ζαρζανετι δεν εχει ανοιξει παροτι ειναι στον αερα ...αυτο σημαινει οτι δεθηκαν πολυ καλα ενω σε αλλα ποταμια απο το χτυπημα του νερου εχουν ανοιξει παροτι ειναι στη θεση τους. Η κουνετα πρεπει να κατασκευαστει για να σταματησει τι διαβρωση του εδαφους πισω απο τα συρματοκιβωτια φαινομενο που δεν ειχε παρατηρηθει στην προηγουμενη θεομηνια όπου είχε γινει κατολισθηση μεγαλου τμηματος των τοιχωματων του Ποτου που και παρεσυρε κομματι του δρομου.. Ειναι προγραμματισμενο μαζι με τον δρομο στα σφαγεια ... ευχαριστω για την προσοχη .

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...