21 Νοε 2009

ΑΝΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΡΗΜΟΚΑΣΤΡΟ











Το περπάτημα στη φύση, σύμφωνα με τους ιατρούς, βοηθάει στη διατήρηση της καλής υγείας. To blog θέλει να είναι υγιή και έτσι... πήρε τα πόδια του και αυτή τη φορά ανέβηκε στο Ερημόκαστρο που βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες Τραουνού και Λαδικό. Η θέα από τον αρχαιολογικό χώρο είναι μοναδική. Φαίνονται τα πάντα. Η παραλία Αφάντου, το Λαδικό, η παραλία Αντονι Κουίν, το Φαληράκι, ο Πρόφήτης Ηλίας, αλλά και το χωριό μας.
Το Ερημόκαστρο, χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος, είναι αρχαίο οχυρό που γιγάνταια τείχη μέρος των οποίων διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση.
Το Ερημόκαστρο δεσπόζει στην πεδιάδα του Ψαλιδόκαμπου με υψόμετρο 154m. πάνω από τον κόλπο του Λαδικού και καταλαμβάνει έκταση περίπου 20 στρεμμάτων . Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο απόκρημνα υψώματα της ανατολικής πλευράς του νησιού, μαζί με τα υψώματα της ακρόπολης της Λίνδου και του Φαρακλού.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

φωτογραφιες απο την μεγαλη σπηλια απο την πλευρα της θαλασσας δεν εβγαλες?εκει που κανουν ορειβασια.

kalithies@gmail.com είπε...

Εχουν μπει συρματοπλέγματα σε αυτήν την πλευρά, αλλά είχα πάει πέρσι και έχω φωτογραφίες
Τάσος

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΡΦΙΑ

Με αφορμή την ανάληψη, από τον Στέφανο Κορφιά, της Διεύθυνσης της Α' Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της εξέ...